GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Veelgestelde Vragen

Wij helpen u om veilig en verantwoord te stoken!

Veel mensen hebben vragen over hun schoorsteen en rookkanaal. Onze ervaren schoorsteenvegers hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet!

Hopelijk hebben wij uw vragen hiermee beantwoord. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, Neem dan gerust contact op via 085 019 57 49. Schoorsteenveger Friesland helpt u graag!

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

De belangrijkste reden waarom u uw schoorsteen zou moeten laten vegen is voor uw veiligheid. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarbij komt ook nog dat een schone schoorsteen beter is voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit dan een schoorsteen die nooit geveegd wordt.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?

Hoe vaak u de schoorsteen moet vegen, hangt af van hoe intensief u de haard of kachel gebruikt.

Stookt u uw haard of kachel dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit op zijn minst één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Friesland via 085 019 57 49

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

Er is geen moment waarop u ''het beste'' uw schoorsteen kunt laten vegen. Het maakt voor de schoorsteen niet uit of dat deze nou in de zomer of in de winter geveegd wordt.

Wel raden wij u aan rekening te houden met het feit dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. 

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

Wanneer u gebruik maakt van een haard of kachel is het van belang dat u op een veilige en verantwoorde manier stookt. Onze schoorsteenvegers hebbend aarom een aantal tips voor u op een rij gezet:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.

 

Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?

Dat is zeker mogelijk.

Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u uw schoorsteen laten inspecteren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Friesland op 085 019 57 49.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?

Dat hangt sterk af van get soort toestel dat u heeft. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel.

Toestellen met aardgas als brandstof stoten relatief gezien minder schadelijke stoffen uit en zijn daarom dus minder schadelijk dan toestellen op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?

De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk groter wanneer een schoorsteen niet of nauwelijks onderhouden wordt. Een niet-geveegde schoorsteen vliegt vele malen sneller in brand dan een geveegde schoorsteen!

Zo'n 40% van de schoorsteenbranden wordt veroorzaakt door achterstallig onderhoud. Een heel groot deel dus!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Voorkomt u ook liever een schoorsteenbrand? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Friesland via 085 019 57 49.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Ja, dat is een mogelijkheid. Echter wordt dit niet aangeraden. Op het moment dat u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Daarbij komt ook dat een schoorsteenveger altijd zijn ogen openhoudt voor andere mankementen in of aan uw schoorsteen, denk bijvoorbeeld aan scheuren of lekken.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?

Zwarte rook is vaak een slecht teken. Donkere rook betekent in de meeste gevallen een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Op het moment dat een verbrandingsproces wel goed verloopt, kun je dit herkennen aan de witte of kleurloze rook.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?

Op het moment dat  er schoorsteenbrand uitbreekt, bent u vrijwel altijd verzekerd mits u uw schoorsteen regelmatig laat vegen.

Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren. Wanneer u deze niet kunt tonen, kunnen zij dit namelijk zien als achterstallig onderhoud.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Friesland via 085 019 57 49.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?

Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger. U mag een vogelnest namelijk niet zomaar verwijderen.

OP het moment dat de vogels nog in het broedseizoen zitten, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Werkwijze Schoorsteenveger Friesland

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Friesland? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Friesland.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Friesland.

Tarieven Schoorsteenvegen Friesland

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Friesland heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Friesland

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Friesland

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Friesland nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Friesland

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Friesland mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Friesland

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button