GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Ventilatiekanaal reinigen Friesland

Wij reinigen uw ventilatiekanaal!

Ventilatiekanaal reinigen Friesland

Ventilatiekanaal reinigen Friesland? Het reinigen van ventilatiekanalen moet gemiddeld eenmaal in de vier jaar. Ventilatiekanalen vormen een belangrijk gedeelte van uw ventilatiesysteem. Ventilatiekanalen kunnen zowel schone als vuile lucht transporteren.

Door uw ventilatiekanaal regelmatig te laten reinigen, voorkomt u dat vuil en bacteriën zich opstapelen en verspreiden in uw leefomgeving. Dit zorgt ervoor dat u een gezonder leefomgeving creëert.

Wilt u een afspraak maken voor het reinigen van uw ventilatiekanaal? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Friesland via 085 019 57 49. Wij komen graag uw ventilatiekanaal reinigen Friesland!

Luchtkanalen reinigen

De ventilatiekanalen worden ook wel luchtkanalen genoemd. Deze kanalen zijn transportwegen die de lucht in en/of uit uw huis brengen. Belangrijk is om deze wegen schoon te houden. Wanneer een luchtkanaal niet of slecht onderhouden wordt, wordt de kwaliteit van het binnenklimaat sterk verslechterd. U vergroot hiermee de kans op diverse gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan hoofdpijn, benauwdheid, (chronische) verkoudheid of geïrriteerde ogen. Op het moment dat u uw ventilatiekanalen weer volledig heeft laten reinigen, zal de ook luchtdoorstroom beter verlopen dan voorheen. Vuile kanalen zitten vaak vol stof. Hierdoor wordt de doorgang van de lucht verkleind, waardoor er minder gezonde lucht door het kanaal kan.. Een schone ventilatiesysteem is daarnaast ook beter voor het milieu. Het systeem werkt dan namelijk zuiniger. Hierdoor neemt het benodigde energie af en zullen uw energiekosten dalen! Kortom, het is dus belangrijk dat u uw ventilatiekanalen laat schoonmaken. Wilt u een afspraak maken voor het reigen van uw luchtkanalen? Neem dan gerust contact op via 085 019 57 49.

Reinigen luchtkanalen

Om uw ventilatiesysteem in optimale conditie te houden is het van belang dat u uw luchtkanalen regelmatig professioneel laat reinigen. Daarom raden wij u aan om periodiek een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Tijdens een onderhoudsbeurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit: Het inspecteren van het ventilatiesysteem en de luchtkanalen. Dit doen wij door met het blote oog te kijken naar de staat van de mechanische ventilatiebox, de afzuigventielen en de ventilatiekanalen. Met een roterende borstel maken we al het vuil los van de wanden. Vervolgens wordt het vuil weggezogen met een krachtige machine. De ventielen en roosters worden weer teruggeplaatst en daarnaast zorgen wij ervoor dat uw systeem weer perfect staat afgesteld. Zo weet u zeker dat uw ventilatiesysteem weer optimaal werkt. Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen door een monteur van Schoorsteenveger Friesland? Neem dan gerust contact op via 085 019 57 49.

Reinigen ventilatiekanalen

Wij hebben speciaal voor u een methode uitgewerkt waarop u zelf uw ventilatiekanalen zou kunnen reinigen. U kunt deze werkwijze vinden onder het kopje zelf ventilatie schoonmaken. Op het moment dat u zelf uw ventilatiesysteem wilt reinigen is het belangrijk dat u weet dat het systeem bestaat uit onderdelen: de ventilatie-unit/ventilatie-box en de ventilatiekanalen. De ventilatie-unit is de kast met de ventilator. De kanalen zijn de luchtleidingen waar de schone- en vuile lucht door getransporteerd wordt. Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen door een ventilatiemonteur van Schoorsteenveger Friesland? Maak dan snel een afspraak bij Schoorsteenveger Friesland op 085 019 57 49. Wij komen graag uw ventilatiekanalen reinigen!

Zelf ventilatie schoonmaken

De monteurs van Schoorsteenveger Friesland hebben voor u een werkwijze uitgewerkt waarmee u zelf de ventilatie kunt schoonmaken. Belangrijk is dat u ervoor zorgt dat de ventilatie uit staat. Haal als het nodig is de netstroom eraf.

Open de ventilatiebox door de deksel eraf te halen en verwijder al het loszittend vuil met een stofzuiger. Vuil dat vastgeplakt zit aan de wanden kunt u voorzichtig eraf halen met een platte schroevendraaier. Maak de ventilatiebox goed schoon met een vochtige doek en sluit de deksel van de ventilatiebox weer als alles goed droog is.

Op het moment dat de ventilatiebox werk spik en span is, kunt u beginnen met het reinigen van de ventielen. Dit zijn de afzuigpunten die u kunt zien in uw woning. Deze zijn meestal eenvoudig los te draaien uit de behuizing. Let op: het is belangrijk dat de ventielen na het schoonmaken weer hetzelfde terug worden geplaatst. Dit heeft met de afstelling te maken. Wij raden u daarom aan om met een stift te markeren hoe het ventiel erin gedraaid zat. Na het schoonmaken kunt u de ventielen weer vastdraaien in de behuizing.

Open de kap van het ventilatierooster. Dit kunt u doen door te draaien of voorzichtig te trekken (kliksysteem). Verwijder vervolgens al het stof en vuil met een stofzuiger. Maak de kap en het rooster schoon met een vochtige doek en draai/klik de kap weer vast op het rooster.

Tot slot kunt u de luchtkanalen reinigen door met een stofzuiger het kanaal in te gaan. Wees hierbij wel voorzichtig en haal de stofzuiger terug op het moment dat u niet verder kunt.

Uw volledige ventilatiesysteem moet nu schoon zijn. U kunt de ventilatie weer aanzetten en testen of het systeem weer naar behoren werkt.

Maakt uw systeem nu meer geluid dan voor het schoonmaken? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen. Schoorsteenveger Friesland helpt u graag. Neem gerust contact op via 085 019 57 49.

Ventilatie reinigen

Alleen uw ventilatiekanalen reinigen is vaak niet voldoende om een ventilatiesysteem goed te reinigen. Het reinigen van de ventilatiekanalen gaat vaak gepaard met het schoonmaken van de ventilatiebox. Om het ventilatiesysteem perfect te laten werken is het van belang dat naast de kanalen, ook de ventilatoren en eventueel ook de WTW-unit grondig gereinigd worden. Het is van belang om de luchtfilters regelmatig te vervangen. De filters bepalen voor een groot gedeelte de luchtkwaliteit in huis. Zeker voor mensen met allergieën (denk aan hooikoorts, astma, bronchitis) is het aan te raden om deze filters op regelmatige basis te vervangen. Wij raden u aan uw ventilatie eens in de vier jaar te laten reinigen. Wilt u een onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Friesland op 085 019 57 49.

Ventilator reinigen

Toiletten of badkamers zijn vaak warme en vochtige ruimtes waar men veelal gebruik maakt van chemische schoonmaakmiddelen. Dit maakt het erg belangrijk dat deze ruimtes goed verlucht worden.In de meeste gevallen gebeurt dit door een ventilatiesysteem. Om te zorgen dat deze verluchting goed en veilig verloopt, is het van belang dat de ventilator met enige regelmaat gereinigd wordt. Daarom vinden wij het belangrijk om alle ventilatoren, de ventilatiebox en andere onderdelen op hetzelfde moment te laten reinigen. Wanneer dit gedaan wordt, kunt u met zekerheid zeggen dat het gehele apparaat weer volledig naar behoren werkt! Daarnaast zorgen wij dat we uw ventilatiesysteem volledig wordt gereinigd en weer perfect wordt afgesteld. Wilt u uw ventilator laten reinigen door een ventilatie monteur met jarenlange ervaring? Maak dan snel een afspraak op 085 019 57 49. Onze monteurs helpen u graag!

Ventilator schoonmaken

Veel mensen hebben thuis in hun wc of badkamer een ventilator om de lucht af te voeren. Net zoals voor elk ventilatiesysteem, geldt ook voor deze ventilatoren dat het belangrijk is om deze regelmatig te reinigen. Om deze ventilatoren goed schoon te maken, is het niet genoeg om enkel een doekje over de voorkant van de ventilator te halen. Wanneer je zeker wilt zijn van een schone ventilator, is het nodig om ventilator los te halen uit het plafond of de muur. Er zijn mensen die zelf hun ventilatiesysteem willen reinigen. Wij raden deze mensen erg voorzichtig te werk te gaan. Elk ventilatiesysteem is namelijk nauwkeurig afgesteld. Op het moment dat de afstelling aangepast wordt of de ventilator beschadigd raakt, kan het zijn dat uw ventilatiesysteem niet meer goed werkt. Er zijn dus genoeg redenen waarom u uw ventilator en de bijbehorende luchtkanalen moet laten schoonmaken. Neem voor een afspraak contact op met Schoorsteenveger Friesland via 085 019 57 49. Wij helpen u graag!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Friesland? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Friesland.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Friesland.

Werkwijze Schoorsteenveger Friesland

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Friesland via 085 019 57 49. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Friesland op 085 019 57 49.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Friesland via 085 019 57 49.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Friesland via 085 019 57 49.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Friesland

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Friesland heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Friesland

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Friesland

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Friesland nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Friesland

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Friesland mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Friesland

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button